- Haziran 28, 2024
- Web Yayın Kurulu
- Comment: 0
- Sağlık Rehberi, Tedavi Yöntemleri ve Operasyonlar
NÖRALTERAPİ
Nöralterapi, otonom diğer bir adıyla vejetatif sinir sistemine etki ederek vücudun iç dengesine kavuşmasını sağlayan lokal (bölgesel) bir enjeksiyon yöntemidir. Aynı zamanda vücudun tamir sistemlerini de harekete geçirerek bedenin kendi kendisini tedavi etmesine izin verir. Bu nedenle de etkileri kalıcıdır.
Vejetatif Sinir Sistemi vücudun tüm otonomik (istemsiz) işlevlerini düzenleyen sistemin bir parçasıdır. Kalbin çalışması, kan basıncının kontrol edilmesi, hormonların düzenlenmesi, sindirim sisteminin çalışması, bağırsak hareketleri, idrar yapma, cinsel işlevler, adet görme, terleme ve vücut sıcaklığının ayarlanması gibi temel işlevlerin hepsi bu sistem aracılığıyla yapılmaktadır.
Hastalıklarımızın ve geçmeyen ağrılarımızın temelinde otonom sinir sisteminde biriken hasarlar yer almaktadır. Bu duruma yaşamınız boyunca geçirdiğimiz mikrobik hastalıklar, ameliyatlar, kazalar, fiziksel ve psikolojik travmalar neden olmaktadır. Bademciklerimiz iltihaplandığında, sinüzit geçirdiğimizde veya sezeryan ameliyati olduğumuzda o bölgedeki sinirler etkilenir. Yaşam boyu kalıcı olan bu hasarlar daha sonra gelişen hastalıklarımızın temelini oluşturmaktadır. Nöral terapi bu bozuklukları düzelttiği için tüm hastalıklarda etkili ve kalıcı bir tedavi sağlar. İlaçlarla sağlanamayan bu etkiyle hastalığı kaynağından tedavi etmek mümkündür.
Otonom sinir sistemi her hücreye ulaşan, her hücrenin bilgisini tüm vücuda anında ulaştıran ve çalışmalarını kontrol eden bir biyoelektriksel ağdır. Bir insandaki bu ağı ucuca eklediğimizi varsayarsak dünyanın etrafını 12 defa dolaşabilir uzunluktadır. Bu ağdaki bozukluklar tüm hastalıklarımızın temelini oluşturur. Nöralterapi vücudumuzda çok geniş bir elektriksel ağ (network) yapısında olan otonom sinir sisteminin uyarılması ve düzenlenmesini (regülasyonunu) sağlar.
Böylece vücudun iç dengesi sağlanmakta, hücreler üzerindeki olumsuz etki kaldırılmakta ve hücrelerin normal çalışması sağlanmaktadır.
Uygulama sırasında yapılan enjeksiyonlar direk sinirler içine değil, sinirlerin en yoğun bulunduğu cilt altı bölgelerine yapılmaktadır. Bu nedenle yan etkisi yok denecek kadar azdır.
Nöralterapi çocuk ve yaşlılar dahil olmak üzere her yaşta hastaya uygulanabilir. Tansiyon, şeker, kalp vb. hastalıklar ve hastanın kullandığı ilaçlar tedaviye engel değildir. Sadece kortizon kullanan hastalarda vücut tümden baskılandığı için etkinliği azalır. Kan sulandırıcı ilaç kullananlarda ise bazı uygulamalarda dikkatli davranılır. Nöralterapide kullanılan lokal anestezik ilaçlar ısırgan otu ve acıbademden elde edilmektedir. Bu nedenle gebeler, emziren anneler bile tedaviye rahatlıkla alınabilir.
Doğal bir tedavi olarak kabul edilen Nöralterapi ilaç tedavisi değildir. İğnelerdeki kısa etkili lokal anestezik maddenin anestezik etkisinden değil, otonom sinir sistemi üzerinde oluşturduğu uyarıdan faydalanılır. İğne cilde yapılır yapılmaz bu uyarı sinir ağında yayılır ve eskiden kalmış sinir hasarlarının hepsinin biyoelektriksel olarak düzeltilmesi amaçlanır.
Nöralterapi bazı hekimler tarafından vücuda yapılan iğne tedavileri ile karıştırılmamalıdır. Bu uygulamalarda genelde kortizon, ağrı kesici veya dokuyu uyuşturmaya yönelik ilaçlar vardır. Bu tedavilerin etkileri kısıtlı ve geçici olabilmektedir. Nöralterapi ise tamamen farklı, biyofiziksel bir etki ile vücutta kalıcı düzenleme yapmaktadır.
Geleceğin tıbbı olarak kabul edilen regülasyon tıbbı vücuda dışarıdan olumsuz bir etki (ilaç vb) yüklemeden sadece fiziksel uyarı ile düzenleme yapar. Regüle edilen vücut kendisini olağanüstü bir hızla düzeltir.
Nöralterapi bir bilim dalı olarak batı tıbbı içinde yer almaktadır. Almanya başta olmak üzere Avusturya ve Fransa’da yaygın kullanılmaktadır.
NÖRALTERAPİNİN KULLANILDIĞI HASTALIKLAR:
1- Migren ve baş ağrılarının tedavisi
2- Boyun, sırt ve bel ağrıları gibi kas kökenli ağrıların tedavisi
3- Bel ve boyun fıtıklarında ağrının giderilmesi
4- Eklem hastalıkları (menisküs yırtılması, eklem içindeki sıvının azaltılması, sporcu yaralanmaları)
5- Sinir basısına bağlı oluşan ağrıların tedavisi
6- Romatizmal hastalıkların tedavisi
7- Allerjik astım ve allerjik rinit gibi allerjik kökenli hastalıkların tedavisi (bağışıklık sistemindeki denge bozukluğu)
8- Tiroid hastalıklarının tedavisi
9- Menapoz sıkıntılarının giderilmesi
10- Adet düzensizlikleri ve şiddetli adet sancılarının tedavisi
11- Hormonal bozukluğa bağlı üreme sorunları
12- Kronik tonsillit (geçmeyen boğaz iltihabı) tedavisi
13- Kronik sinüzit tedavisi
14- Fibromyalji (yaygın kas ağrıları), devamlı yorgunluk hissi ve halsizlik tedavisi
15- Depresyon ve panik atak gibi ruhsal hastalıkların tedavisi
16- Kronik kabızlık tedavisi
17- Bağırsak hastalıklarını tedavisi (irrtabl kolon sendromu, ülseratif kolit ve crohn)
18- Yüz felci tedavisi
19- Trigeminal nevralji tedavisi
20- Spor yaralanmaları tedavisi
21- Vücudun toksinlerden arındırılması
22- Anti-aging (yaşlanmanın önlenmesi)
23- Ameliyat sonrası devam eden ağrılar
24- İyileşmeyen yaralar
25-Ödem
26-Polinöropatiler, nöropatik ağrılar
27- İnsulin direnci
28- Çınlama (tinnitus), başdonmesi (vertigo)